Sveriges största tillverkare av persienner, plisséer och myggnät.

Med passion för smarta lösningar

JW Nordic är en solskyddsleverantör som startade sin verksamhet 2004 och har sedan dess vuxit till att bli Sveriges största persienntillverkare. Med över 45 anställda och en egen produktion av persienner och plisséer tillverkar företaget drygt 250 000 solskyddslösningar per år.

Vi älskar smarta lösningar och är specialiserade på att erbjuda skräddarsydda lösningar för varje kund. Vi är stolta över att kunna erbjuda specialanpassningar och tillverka solskydd efter kundens önskemål.

Företagets produktion och tillverkningsprocesser sker internt, vilket innebär att vi kan säkerställa hög kvalitet på varje produkt. Företagets erfarna personal tar hand om allt från design till tillverkning.

Med sin passion för smarta lösningar och skräddarsydda produkter har vi etablerat oss som en pålitlig partner i branschen. Vi strävar ständigt efter att utveckla och förbättra sina produkter och tjänster för att tillgodose kundernas behov på bästa möjliga sätt.

 • 2004

  Företaget etableras under namnet Markiscenter på Vitalagatan i Vetlanda med tre delägare och två anställda.

 • 2008

  Företaget startar ett samarbete med Elitfönster och ökar personalen till 16st.

 • 2012

  Markiscenter byter namn till JW Nordic och är nu ca 40 anställda.

 • 2013

  Företaget flyttar in i nybyggda lokaler på Tomasbacken i Vetlanda.

 • 2015

  Jesper Starck och Thomas driver företaget som delägare

 • 2019

  Företaget firar 15 år med pompa och ståt!

Vårt miljöarbete

När du köper en produkt från JW Nordic kan du känna dig trygg i att du gjort ett bra val för både dig, ditt hem och miljön. Vårt miljöarbete börjar - och slutar - inte med produkten, vi tänker istället igenom hela processen från råmaterial, produktion, leverans och slutligen till återvinningen.

 

Sunda Hus Miljödata är ett system för hälso- och miljöbedömning av produkter i bygg- och fastighetsbranschen. Kärnan i systemet är en databas med ämnen, material och produkter.